Alle Tijd (2015).
Alle Tijd (2015).

20 jaar zang en theater van Voice Female

  Cultureel

DIEMEN - 20 jaar zingen de dames van Theaterkoor Voice Female al samen. Ze begonnen als een 'gewoon' koor, zingend op een rijtje met de bladmuziek in de hand. Maar de zangeressen wilden meer dan alleen zingen. In hun voorstellingen combineren ze daarom zang met toneel en bijzondere aankleding. Met succes.

"O, kijk nou eens, wat waren we nog jong!" "O ja, dat was leuk, allemaal op een picknickkleedje." "Weet je nog die opkomst bij 'Zonde', met ijsjes en sigaretten." Zangeressen van het eerste uur Saskia van Pelt en Sandra Poorthuis bladeren door de fotoboeken: 20 jaar Voice Female in heel veel mooie foto's.

Vaste kern

De twee zangeressen zijn trouwens lang niet de enigen die er al alle 20 jaar bij zijn. Van de 29 vrouwen die het koor nu telt, bestaat de 'vaste kern', zoals ze dat zelf noemen, uit zo'n 20 vrouwen. Ook dirigent Peter Schoenaker is al 15 jaar bij het koor en regisseur Karin Jönsthövel een jaar of zeven. Blijkbaar is het zo leuk bij het theaterkoor dat mensen niet weg willen. "We zijn dan ook niet zomaar een groep vrouwen die een keer per week samen zingen op maandag en verder niet. We zijn een hechte groep en we staan klaar voor elkaar. We hebben in die 20 jaar ook al het nodige lief en leed gedeeld. Sterfgevallen van partners, en de geboortes van kleinkinderen."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten