Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

'Het gaat heel goed met de openbare bibliotheek in Diemen'

Cultureel

DIEMEN - De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) viert het 100-jarig bestaan. Er zijn diverse activiteiten in de openbare bibliotheek in Diemen.

Om het eeuwfeest te vieren is er in de openbare bibliotheek in Diemen op zaterdag 30 maart een feest voor jong en oud. Het evenement duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Er is een optreden van Jazzorkest MDM met als speciale gast Clover Jean. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de Grote OBA 100 quiz. De prijzen worden uitgereikt door Diemo. Diemo is de mascotte van Daarom Diemen. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan een speurtocht, zich laten schminken, knutselen of luisteren naar een prachtig verhaal dat wordt voorgelezen door burgemeester Erik Boog. Uiteraard zijn er ook drankjes en taart.

Dinsdag 2 april vindt er van 15.00 tot 17.00 uur een Inburgerbar plaats, waar bezoekers kunnen oefenen voor het staatsexamen en waar zij informatie kunnen krijgen over het opstellen van een cv of taalactiviteiten. Dit alles onder het genot van een burger (vegaburgers beschikbaar).

Woensdag 3 april van 15.00 tot 16.00 uur kunnen kleuters genieten van een prachtig verhaal dat wordt getoond op kamishibaiplaten en een heerlijke traktatie. Voor de iets oudere kinderen (6+) is er op donderdag 4 april van 15.30 tot 16.30 uur de voorlees- en meespeeltheatervoorstelling: 'De Bril van Wolf' door de Toneeljuf. Zaterdag 6 april van 14.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers meedoen met Zaterdicht en een literaire speeltuin over het thema 'De moeder de vrouw' (graag van tevoren aanmelden via e-mail: diemen@oba.nl of telefoon 020-6902353).

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief