Afbeelding

Winkeldiefstal is groot probleem

Bedrijven

DIEMEN - In het gemeentehuis is dinsdagavond een bijeenkomst gehouden die in het teken stond van veiligheid. De bijeenkomst was met name gericht op winkeliers en hun personeel.

Er werd informatie gegeven over winkeldiefstal en het voorkomen van een overval.

De meeste aandacht ging uit naar winkeldiefstal. Burgemeester Erik Boog die de bijeenkomst opende, noemde enige cijfers. De detailhandel lijdt jaarlijks een miljard euro schade, waarvan het grootste deel wordt veroorzaakt door winkeldiefstal. De gemiddelde winkeldief is 39 jaar, 59 procent is man. Maar in de leeftijd tussen 18 en 25 jaar is het aandeel van vrouwen en mannen gelijk.

De avond werd verzorgd door Siemon Krol, eigenaar van het bedrijf Allerto ('Focus op veiligheid'). Hij is een voormalig politieman met veel ervaring. Hij toonde een film met diverse voorbeelden. Het was onthutsend om te zien hoe makkelijk het winkeldieven soms wordt gemaakt. 

Krol gaf ook een aantal voorbeelden van maatregelen die kunnen worden genomen en informatie over wat winkelpersoneel moet doen als er een winkeldiefstal wordt vastgesteld. 

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief