Verouderd bedrijventerreinen kunnen met steun van de provincie worden geherstructureerd.
Verouderd bedrijventerreinen kunnen met steun van de provincie worden geherstructureerd. Foto: Enter Media

Provincie stelt geld beschikbaar om bedrijventerreinen te verbeteren

Bedrijven

DIEMEN - De provincie Noord-Holland stelt voor 2022 550.000 euro beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen.

De provincie stimuleert al ruim 18 jaar de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland. In genoemde periode is de kwaliteit van honderden hectaren verbeterd.

Aanvragen gehonoreerd
Gedeputeerde Ilse Zaal: “In 2020 is het volledige subsidiebedrag uitgekeerd. In totaal hebben wij 23 aanvragen gehonoreerd.”

“Bijna alle aanvragen waren gericht op het stimuleren van collectieve duurzaamheidsmaatregelen op bedrijventerreinen zoals het realiseren van voorzieningen op het gebied van energie, grondstoffen, verkeer en vervoer die leiden tot een lagere milieubelasting en/of efficiënter ruimtegebruik.”

Gemeenten en ondernemingen
Ook in 2022 geldt dit aanbod. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het inrichten van een organisatie, voor beheer van een bedrijventerrein en het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen.

Daarnaast kunnen alleen gemeenten subsidie aanvragen voor het opstellen van regionale en lokale visies voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

Duurzaamheidsmaatregelen
Projecten waarin veel duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen, maken grote kans op een subsidie. Denk aan substantiële vermindering van uitstoot van CO2 en/of stikstof en maatregelen voor hergebruik van afval.

Meer informatie over de Uitvoeringsregeling Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties 2022 (OTW-regeling) is vanaf 6 januari 2022 te vinden op www.noord-holland.nl.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief