Osteopaten Remco Lindeman en Nica Wesselink.
Osteopaten Remco Lindeman en Nica Wesselink.
De ondernemer vertelt...

Osteopathie is veilige en effectieve behandelwijze

Bedrijven

DIEMEN - Bij Osteopathie Lindeman kun je terecht als je klachten hebt zoals rug- en nekklachten, buikpijn, migraine, maag- en darmklachten en klachten na een whiplash.

Eigenaar Remco Lindeman, die samenwerkt met Nica Wesselink, vertelt dat een osteopaat bij een behandeling alleen met zijn of haar handen werkt. "Tijdens een behandeling worden gewrichten, spieren en organen weer los en soepel gemaakt door het zachtjes te rekken en te strekken met je handen. Als je problemen hebt met bijvoorbeeld je darmen kan dat leiden tot rugklachten. We kijken als osteopaat dan ook naar het hele lichaam."

Uitgebreid intakegesprek

"Voor een behandeling hoeft een patiënt niet eerst naar de huisarts", gaat Nica verder. "Als een patiënt naar onze praktijk komt, hebben we eerst een uitgebreid intakegesprek om de klachten te bespreken, die onder andere kunnen ontstaan door een val, operatie, bevalling of stress. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. We bekijken het hele lichaam, waar de klacht zit, waar de spanning in het lichaam vandaan komt en of dat te relateren is aan de klacht. Op die manier kunnen we de oorzaak vinden en behandelen zodat je weer goed en zonder klachten kunt functioneren."

Remco: "Dit is ook onze filosofie om met een behandeling het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Als het weefsel weer goed in het lichaam kan bewegen, komt het lichaam in balans en hebben ziektes en blessures minder kans. In de praktijk behandelen we onder andere baby's, kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en sporters."

Twee praktijken

Osteopathie Lindeman heeft twee praktijken. Eén in het Sport Medisch Centrum in Diemen die op maandag en donderdag geopend is en op de andere dagen kunnen klanten terecht bij de praktijk aan de Rooseveltlaan 78 in Amsterdam-Zuid. "De behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar als patiënten aanvullend verzekerd zijn. De betaling is meteen na de behandeling; de patiënten krijgen de rekening mee en kunnen die dan zelf indienen bij de verzekeraar."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief