Afbeelding
Foto: Ingrid Voet-van Vlijmen

Nieuwe inrichting voor publiekshal en raadszaal gemeentehuis

Algemeen

DIEMEN - De publiekshal en de raadszaal in het gemeentehuis worden in de zomer opnieuw ingericht.

De centrale hal en publieksbalies worden aangepast aan de huidige eisen, krijgen een opfrisbeurt en de klantbediening wordt persoonlijker. De raadszaal wordt aangepast op de groei van de gemeente én krijgt een multifunctioneel karakter. Bij de herinrichting wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande materialen.

Huidige eisen

De inrichting van de publiekshal en de raadszaal voldoen momenteel onvoldoende aan de huidige eisen voor Arbo, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, gebruikersmogelijkheden en uitstraling. De gemeente wil met de nieuwe inrichting meer de nadruk leggen op een duidelijke, vlotte en persoonlijke dienstverlening. Ook groeit Diemen de komende jaren flink waardoor het aantal raadsleden toeneemt en de raadszaal hierop moet worden aangepast.

Voor de nieuwe inrichting zijn de wensen en eisen geïnventariseerd bij zowel medewerkers, raadsleden als ook bezoekers aan het gemeentehuis. Deze zijn zoveel mogelijk verwerkt in de nieuwe inrichting.

Balies

In de nieuwe inrichting worden de balies van het Klant Contact Centrum en de publieksbalies van Burgerzaken meer met elkaar verbonden. In de nieuwe indeling gaat de gemeente werken met een gastvrouw/gastheer die bezoekers ontvangt en doorverwijst.

Persoonlijk contact

Ook biedt de nieuwe inrichting meer mogelijkheden voor persoonlijk contact tussen medewerkers en inwoners in de vorm van aparte zitruimtes. Bij de raadszaal wordt naast het uitbreiden van het aantal plekken voor raadsleden bij de inrichting ook gekeken dat de ruimte zo multifunctioneel kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld inloopbijeenkomsten en participatie-initiatieven..

Bij het herinrichten wordt het bestaande meubilair zoveel mogelijk hergebruikt. Verder worden zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief