Afbeelding
Foto: Eric Willemsen

Staatsbosbeheer zoekt horecaondernemer voor Diemerbos

Natuur en Milieu

DIEMEN - Staatsbosbeheer wil dat er een horecagelegenheid komt bij de hoofdingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg. 

De eigenaar en beheerder van het Diemerbos start een campagne om een ondernemer te vinden die hier een nieuwe horecavoorziening kan ontwikkelen en exploiteren. 

Een paar jaar geleden stond er op deze plek tijdelijk al een mobiele horecagelegenheid. Een permanente voorziening was toen echter niet mogelijk.

Naast alle voorzieningen als een speelbos, ruiterpaden, ligweides en mooie natuur met wandelpaden en fietspaden, ontbreekt een horecagelegenheid in het Diemerbos, vindt Staatsbosbeheer. Een horecaconcept, eventueel aangevuld met andere recreatieactiviteiten zoals educatie, sport of spel, zou een welkome aanvulling vormen op de huidige voorzieningen in het bos.

Ondernemers hebben tot en met 12 maart de tijd om plannen in te dienen. Een belangrijke eis is dat de plannen passen in het groene landschap en dat het etablissement duurzaamheid uitstraalt. Daarnaast moeten ook de huidige bezoekers van het bos zich er welkom voelen.

Informatie is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/zakendoen/ondernemer-gezocht/horeca-diemerbos.

Uit de krant