Punt de Sniep gezien vanaf de Muiderstraatweg.
Punt de Sniep gezien vanaf de Muiderstraatweg. Foto: Ontwikkeling: ABC Vastgoed & NED REIM, Ontwerp: KCAP.

Nieuwbouw op Punt de Sniep

Buurt / wijk

DIEMEN - Op Punt de Sniep komen 202 huurwoningen in de vrije sector, een horecazaak met een ruim terras, een gemeenschappelijk ruimte en een haventje.

Punt Sniep Diemen BV heeft de plannen voor de wijk dinsdagavond gepresenteerd in Schuilkerk De Hoop. Er komen tien gebouwen van vier, vijf, zeven en negen verdiepingen. De hoogste gebouwen komen aan de kant van het spoor te liggen. Op de begane grond van het gebouw dat het dichtst bij de Diemerbrug ligt komt de horecazaak.

Twee bruggen

De wijk wordt bereikbaar via twee bruggen: een brug voor voetgangers aan het begin en een brug voor auto's en fietsers. Die laatste brug komt ter hoogte van de Prins Bernhardlaan te liggen. Er komt een parkeerkelder met 182 parkeerplaatsen voor bewoners en daarnaast 52 parkeerplaatsen voor bezoekers. De parkeerplaatsen voor bezoekers komen vlak bij de brug ter hoogte van de Prins Bernhardlaan te liggen. Het haventje wordt aan de kant van de Muiderstraatweg aangelegd. Het wordt een duurzame wijk met veel ruimte en groen.

Start bouw

Punt Sniep Diemen BV (een ontwikkeling van ABC Planontwikkeling BV en NED REIM) is nu in gesprek met een aannemer en verwacht dat de bouw van Punt de Sniep in het tweede kwartaal van 2018 kan beginnen. De verwachting is dat de bouw 2,5 jaar gaat duren.

Vesteda gaat de woningen verhuren.

 

Uit de krant