Studenten hebben kritiek op verlichting in park.
Studenten hebben kritiek op verlichting in park. Foto: Trudy Kroese

'Als ik het echt niet vertrouw, ren ik door het park'

Mensen

DIEMEN - Bewoners van de containerwoningen voor studenten bij Bergwijkpark maken zich zorgen over hun veiligheid als zij door het park lopen.

Vooral vrouwelijke bewoners vinden het vervelend om in het donker alleen door het park te lopen. Het DiemerNieuws maakte met drie bewoonsters een wandeling door het park.

Brief

We ontmoeten Yvette (23), Lotte (21) en Ana (25) in een van de containerwoningen voor studenten. De jonge vrouwen draaien er niet omheen: zij voelen zich niet veilig als zij in het donker door het park lopen. Die mening wordt door veel meer bewoners gedeeld, want de brief die studenten aan het college van B en W en de fracties in de gemeenteraad stuurden, werd door meer dan honderd bewoners ondertekend.

Routes

Sinds een deel van het Bergwijkpark voor werkzaamheden is afgesloten, kunnen de bewoners die naar station Diemen-Zuid of de campus willen kiezen uit twee routes: de omleiding door het park of de Bergwijkdreef. Ana: "Ik loop soms over de Bergwijkdreef, want dat voelt toch veiliger. Maar ik heb begrepen dat ook vrouwen die over de Bergwijkdreef lopen soms door mannen in auto's lastig worden gevallen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant