Zita Pels eerder dit jaar op de nieuwe locatie van de Boerderij op IJburg aan de Overdiemerweg.
Zita Pels eerder dit jaar op de nieuwe locatie van de Boerderij op IJburg aan de Overdiemerweg. Foto: Hans Peijs

'De dieren hoeven nu gelukkig nooit meer weg'

Algemeen

DIEMEN - De Boerderij op IJburg verhuist naar de Overdiemerweg in Diemen.

De Boerderij op IJburg houdt zijn naam, maar vanaf eind deze maand is toch echt Diemen de gemeente waar de boerderij officieel gevestigd zal zijn. En hoewel het slikken is om IJburg te verlaten: dit is wél een prachtstek.

Liefde gegroeid
"De liefde voor deze plek aan de Overdiemerweg is gegroeid", vertelde Zita Pels van de Boerderij vorige week aan de Diemense gemeenteraad. "Amsterdam wilde ons niet meer en we zijn heel blij dat Diemen ons deze plek heeft gegeven. Ik zal blij zijn als het allemaal achter de rug is en dat ik kan constateren dat de dieren nooit meer weg hoeven."

Meer dan een kinderboerderij
De Boerderij is een kinderboerderij waar dieren  (dertien pony's, vier varkens, drie schapen, twee geiten, twee poezen, drie konijnen, vijf cavia's en twee honden) altijd vrij zijn om naar binnen of buiten te gaan.  Er kan pony worden gereden, met een speciaal programma ook door kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen en De Boerderij is ook een zorgboerderij met verschillende vormen van dagbesteding en een speciaal programma voor kinderen met autisme.

Verhuizing
Het terrein is voorbereid maar het echte verhuiswerk de komende twee weekends komt neer op het legertje vaste vrijwilligers, kinderen en anderen die de handen uit de mouwen willen steken. Het is een grote operatie en alle hulp is welkom. "Er is voor iedereen wel wat te doen. Rollend materieel? Als iemand een stevige wagen heeft of een goede aanhanger, dan houden we ons zeker aanbevolen."

Opgeven als vrijwilliger of sponsor: pony@boerderijopijburg.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant