Afbeelding

Meer mensen kunnen gebruik maken van een starterslening in Diemen

Politiek

DIEMEN - De gemeenteraad heeft de nieuwe Verordening Startersleningen Diemen vastgesteld. Voortaan kunnen ook mantelzorgers van buiten Diemen en terugkerende Diemenaren gebruik maken van een starterslening.

Mensen die voor het eerst een eigen woning kopen, kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een starterslening die door de gemeente wordt verstrekt.

7,5 miljoen
De gemeente wil tot een maximum van 7,5 miljoen euro aan startersleningen verstrekken. Dat is geen jaarbudget, maar de optelsom van alles wat tot nu toe verstrekt is. Vijf miljoen euro is in de afgelopen jaren inclusief januari en februari van dit jaar verstrekt. De resterende 2,5 miljoen is dus wat nog overblijft. Daar kan de gemeente enkele jaren mee vooruit.

Mantelzorgers en terugkerende Diemenaren
Er werden door fracties in de gemeenteraad twee amendementen ingediend die werden aangenomen. Daardoor kunnen mensen van buiten Diemen die mantelzorg verlenen aan een inwoner van Diemen in aanmerking komen voor een starterslening en voormalige inwoners van Diemen eveneens.

Een stap te ver
De fractie van de VVD stemde tegen de verordening. Volgens Johan Jägers, raadslid van de VVD  gaat het amendement dat tot gevolg heeft dat ook in Diemen actieve mantelzorgers in aanmerking komen voor een starterslening ging de fractie van de VVD een stap te ver, omdat er teveel onduidelijkheden zijn.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant