Afbeelding

Rode Kruislaan krijgt duurzame impuls

Buurt / wijk

DIEMEN - De gemeente gaat een duurzame impuls geven aan het gebied Rode Kruislaan en omgeving. Dit heeft het college van B en W besloten.

De gemeente Diemen ontvangt voor de periode 2015-2017 GIDS (Gezond In De Stad) middelen vanuit het Rijk. Na de inzet van de middelen in de wijk Beukenhorst in Diemen-Zuid is voor 2017 onder andere gekozen een aanpak te ontwikkelen voor de Rode Kruislaan.

Goed wonen
Burgemeester Erik Boog is bestuurlijk verantwoordelijk voor deze aanpak. "De complexen aan de Rode Kruislaan zijn sociaal kwetsbaar en verdienen meer aandacht. Wij willen er samen aan werken dat iedereen er met plezier kan wonen, nu en in de toekomst. Daarbij willen wij dat vooral de buurtbewoners zelf bepalen wat er beter kan."

"In eerste instantie is de aanpak erop gericht dat mensen elkaar meer ontmoeten en beter leren kennen om samen dingen te bespreken of leuke activiteiten te organiseren. Maar ik verwacht ook voorstellen voor verbetering van de buurt. Maar dat is aan de bewoners zelf. De eerste belangrijke stapjes zijn gezet. Ik waardeer het enthousiasme van de bewoners die al actief zijn geworden. Ik hoop dat er nog veel meer zullen aansluiten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant