Controlepost Sneek.
Controlepost Sneek.

Kinderen genieten van 'Elfstedentocht'

Algemeen

DIEMEN - Het ziet er naar uit dat er deze winter opnieuw niet kan worden geschaatst op de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub op De Sniep. De bestuursleden en overige leden van de oudste sportvereniging van Diemen betreuren dit uiteraard, maar zijn positief over de toekomst: het ledenaantal van de vereniging is gestegen.

Elke vrijdagmiddag en -avond en elke zaterdagochtend genieten de trainers en de jeugdige leden van de vereniging van de schaatslessen die op het kunstijs van het fraaie en sfeervolle complex in de Watergraafsmeer worden gegeven.

Evenementen
De Diemer IJsclub staat voor kwaliteit, veiligheid, een goede sfeer en veel plezier. De vereniging organiseert regelmatig leuke evenementen. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de Elfstedentocht op de Jaap Edenbaan georganiseerd. Kinderen moesten een parcours afleggen en stempels halen bij houten huisjes die dienstdeden als controlepost. Die huisjes waren vernoemd naar legendarische Friese Elfstedentochtplaatsen als Sneek en Franeker. De stempels werden aan de kinderen gegeven door leden van de Diemer IJsclub en leden van andere verenigingen die deelnamen. De kinderen hadden er duidelijk plezier in. De ouders die langs het ijs stonden eveneens. Het parcours zag er door de houten huisjes, bruggetjes en lichtjes sfeervol uit.

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief