Afbeelding

Steun gemeenteraad voor locatie De Kersenboom

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad lijkt akkoord te gaan met de keuze van het college van B en W voor de locatie van de nieuwbouw van brede school De Kersenboom: op de parkeerplaats van Sportpark De Diemen.

De fracties in de gemeenteraad kunnen zich in het plan vinden. Een aantal fracties plaatst kanttekeningen. De gemeenteraad neemt op 17 december een besluit over de locatie van de school.

Beste optie
Lange tijd lag er een plan om een nieuw schoolgebouw te bouwen naast het huidige gebouw van De Kersenboom in Plantage De Sniep. Maar na de oplevering van brede school Noorderbreedte in Diemen-Noord is gebleken dat meer ouders gebruikmaken van de auto dan was voorzien. Met dit gegeven in het achterhoofd heeft het college van burgemeester en wethouders nog eens kritisch gekeken naar de beoogde locatie voor de nieuwbouw van brede school De Kersenboom. Het college vindt de bouw van een school op het parkeerterrein bij het sportpark de beste optie.

Bezwaren
De partijen in de gemeenteraad willen dat het college bij de verdere invullingen van het plan rekening houdt met de bezwaren en wensen van Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ). Die vereniging is bang de dupe te worden van de nieuwbouwplannen.

Alleen locatie
Wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs en Sport benadrukte dat er op 17 december alleen een besluit wordt genomen over de nieuwe locatie van De Kersenboom. De invulling van de details zal later plaatsvinden. Daarbij zal zo veel mogelijk rekening gehouden worden met de wensen van TVDZ.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant