De Diemense 'fotomodellen' voor diemenvoorelkaar.nl krijgen een bloemetje.
De Diemense 'fotomodellen' voor diemenvoorelkaar.nl krijgen een bloemetje.

Website Diemenvoorelkaar.nl gelanceerd

Algemeen

DIEMEN - Zaterdag is tijdens de Gemeentedag de website Diemenvoorelkaar.nl gelanceerd. Het is de plek waar Diemenaren elkaar kunnen vinden voor (vrijwillige) hulp. 

De afgelopen maanden hebben vooral organisaties en verenigingen hun profielen en aanbod vast ingevuld op de website. Zaterdag kon iedereen tijdens de Gemeentedag Diemenvoorelkaar.nl zien. 

Inschrijvingen
In de raadzaal toonden medewerkers hoe de website werkt en veel Diemenaren schreven zich ter plekke in. Wethouder Ruud Grondel bijvoorbeeld. Hij biedt aan met anderstalige mensen gesprekken te voeren om zo hun Nederlands te oefenen. Ook Alysa Sinke, lid van de Jongerenraad, schreef zich meteen in. Zij biedt aan kinderen te begeleiden bij hun huiswerk.

Bloemetje
De Diemenaren die model waren voor de posters en flyers van diemenvoorelkaar.nl werden zaterdag in het zonnetje gezet. Zij kregen van Grondel een bloemetje.

Aanmelden
Iedere Diemenaar kan zich via de website aanmelden op diemenvoorelkaar.nl. Wie daar wat hulp bij kan gebruiken kan terecht in De Brede HOED, huis van de buurt 't Kruidvat en wijkcentrum Noorderlicht. Daar zijn mensen aanwezig die kunnen assisteren.


Wethouder Ruud Grondel schrijft zich direct in.


Ook Alysa Sinke van de Jongerenraad schrijft zich in op diemenvoorelkaar.nl.

Uit de krant