Optredens op het podium, zoals het Ajaxlied, gezongen door Joop Leeuwendaal.
Optredens op het podium, zoals het Ajaxlied, gezongen door Joop Leeuwendaal.

Kunst in Sport in volle gang

Algemeen

DIEMEN - Het centrum van Diemen staat vandaag helemaal in het teken van kunst en sport. Kijken naar anderen die sportieve demonstraties geven, luisteren naar auteurs die schrijven en dichten over sport, zelf sportief zijn en meedoen aan bijzondere sporten als Bossaball of Kangoofun, toekijken op een terrasje, kunst kijken of rondkijken op de braderie. Het kan allemaal.

Vandaag wordt voor het eerst het festival Kunst in Sport (KIS) gehouden. Op het Diemerplein en in Theater De Omval zijn de hele dag en avond activiteiten die in het teken staan van kunst en sport. Bijna alles is gratis toegankelijk.

Vanavond
Koolhydraten stapelen, oftewel een lekkere pastamaaltijd eten, kan tussen 19.30 en 20.30 uur in Grand Café Blauw in Theater de Omval. Om 20.30 uur verzorgt cabaretier en marathonloper Dolf Jansen een gratis optreden. Na afloop zal hij de community singing leiden.

In de zon
Het is gezellig op het Diemerplein, waar de bezoekers aan KIS onder de stralende zon genieten van de demonstraties en de muziek. Zanger Joop Leeuwendaal, de man van het lied 'Dappere Strijders', het clublied van Ajax dat voor elke thuiswedstrijd in de Amsterdam Arena klinkt, stond al op het podium en komt eind van de middag nog eens terug. 


Zelf sporten
Veel kinderen nemen de gelegenheid te baat en doen mee met een potje Bossaball op het grote luchtkussen. Anderen binden de bijzondere schoenen onder die lijken op skeelers die niet rollen, maar bouncen: Kangoofun. Ze springen vrijwel direct behendig weg. 


De Omval
Schrijver Tim Krabbé hield een signeersessie in Theater De Omval. Hij publiceerde onlangs 'De veertiende etappe', waarin ook een verhaal is opgenomen over zijn deelname aan de Ronde van Diemen in 1980. Hij vertelde daar uitgebreid over en zijn gehoor hing aan zijn lippen. Na afloop stapte hij op de fiets met Steven Dijk, wethouder Sport in 1980, om het rondje nog een keer te fietsen.

Diemens sportdichter Theo Danes las  voor uit eigen werk en presenteerde ook een sportquiz. Vanaf 17.00 uur worden er films gedraaid die in het teken staan van Johan Cruijff. Bij Mark Grijsbach van Sportboek.nl kan de sportliefhebber zijn hart ophalen aan een grote selectie sportboeken.Kunst
In de galerie de Huiskamer van Diemen kunnen liefhebbers tussen 11.00 en 18.00 uur een tentoonstelling bezoeken met beeldende kunst in het teken van sport, waaronder een diashow met de mooiste kunstwerken aller tijden over sport.

Het volledige programma is te vinden op de website: www.kunstinsport.nl.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief