Afbeelding

Gemeente kiest voor zelfbewust marketingprofiel: Daarom Diemen

Algemeen

DIEMEN - De gemeente kiest samen met lokale partners voor een zelfbewust profiel in de citymarketing van de plaats Diemen. De partners zullen samen de term Daarom Diemen gaan hanteren.

Diemen zal zich presenteren als een prima plek om te wonen, winkelen en werken, met eigen kenmerken, een eigen schaal en een meer dan uitstekende bereikbaarheid. De nabijheid van Amsterdam is te beschouwen als een groot pluspunt. Op basis van het gekozen vertrekpunt wordt nu een activiteitenprogramma uitgewerkt. Belangrijk daarin is een actiever evenementenbeleid met meer evenementen en meer promotie van bestaande evenementen. Daarbij zullen de partijen als term Daarom Diemen gaan hanteren. Voor de introductie wordt gemikt op het Loswalfestival half mei.

De marketing van Diemen is de afgelopen periode uitgewerkt in samenspraak met een groot aantal lokale partners. Ondernemend Diemen, diverse ondernemers, de ontwikkelaar van Holland Park/Campus Diemen Zuid, de eigenaar van het winkelcentrum Diemerplein, winkeliersverenigingen, culturele instellingen en verenigingen, evenementenorganisatoren, makelaars en sportverenigingen zijn daarbij betrokken.

Die inbreng heeft geleid tot een profiel waarin de ligging nabij Amsterdam als een aantrekkelijk aspect van Diemen wordt gebruikt, naast de bijzondere eigenschappen als dorp en de goede bereikbaarheid. Die kwaliteiten van Diemen worden de komende tijd verder uitgedragen bij diverse doelgroepen. Dat is niet iets wat de gemeente alleen zal doen en juist daarom vindt de gemeente het onderlinge samenspel zo belangrijk.

Wethouder Klaasse is tevreden over de nu gekozen richting: "We hebben eerst de kwaliteiten van Diemen geïnventariseerd. Daar hoeven we helemaal niet bescheiden over te zijn. Zeker, naast Amsterdam is het allemaal wat kleiner, maar we mogen zelfbewust zijn en trots op onze eigen pluspunten: de bereikbaarheid, de sociale samenhang, de verenigingen, het groen, de rust. En de nabijheid van Amsterdam kun je dan als een extra pluspunt zien. Dat beeld willen we uitdragen en versterken, voor onze huidige inwoners en bedrijven en ook voor toekomstige. Ik ben nu vooral blij dat we samen met onze partners deze aanpak kunnen kiezen. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg."

Daarom Diemen wordt gebruikt om de eigen inwoners en ondernemers trots te laten zijn op hun woonplaats en de plaats waar hun bedrijf gevestigd is. Daarnaast hoopt de gemeente dat door de positieve uitstraling van Diemen ook mensen die een woning willen kopen of een bedrijf willen starten Diemen in overweging nemen.

Uit de krant