Afbeelding

'Ieder kind moet leren schaatsen'

Algemeen

DIEMEN - Lau Demmers, voorzitter van de Diemer IJsclub, heeft één wens: een periode in de winter dat het flink vriest. Dan kunnen schaatsliefhebbers terecht op de natuurijsbaan van de vereniging op De Sniep. Als er op natuurijs kan worden geschaatst leidt dit tot een toename van het aantal leden van de Diemense sportclub.

De Diemer IJsclub heeft zich al voorbereid op een strenge winter. Sinds half november is de natuurijsbaan op De Sniep onder water gezet. Nu maar wachten op de vorst. "Er kan op de natuurijsbaan worden geschaatst als het ijs 8 centimeter dik is. Om die dikte te bereiken moet het drie dagen achter elkaar flink vriezen, zowel overdag als 's nachts."

Leden van de Diemer IJsclub mogen onbeperkt gebruikmaken van de natuurijsbaan. Zij hebben medio november hun natuurijspas van de vereniging ontvangen. Niet-leden betalen drie euro per keer om gebruik te mogen maken van de natuurijsbaan.

De Diemer IJsclub heeft momenteel zo'n honderd jeugdleden die deelnemen aan de schaatslessen op vrijdagmiddag of zaterdagochtend. De lessen vinden plaats op het kunstijs van de Jaap Edenbaan.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant