Bewoners even terug in het lage deel van de flat
Bewoners even terug in het lage deel van de flat

Bewoners Beukenhorst mogen even woning in

Algemeen

DIEMEN - Vrijdagmorgen rond 10.00 uur zijn de geëvacueerde bewoners van Beukenhorst die de nacht elders moesten doorbrengen, teruggekeerd naar Diemen-Zuid. Een deel van de bewoners kan vandaag even hun huis in om spullen op te halen. 

In zorgcentrum Berkenstede kregen de bewoners van burgemeester Koopmanschap en van woonstichting De Key de laatste informatie te horen over de situatie in de flat na de explosie van gisteren.

De hoogbouw, waar de explosie plaatsvond, is voorlopig onbewoonbaar. In een deel van de hoogbouw en het lage deel van de flat het dichtst bij de hoogbouw mogen bewoners later vanochtend onder begeleiding een half uur hun woning in om spullen en achtergebleven huisdieren op te halen. In een deel van de hoogbouw is dat nog niet mogelijk.

Vanaf 12.00 uur wordt de opvang van bewoners verplaatst van zorgcentrum Berkenstede naar sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Daar zijn medewerkers van De Key en verzekeringsmaatschappijen aanwezig. Ook zijn er mensen die de bewoners psychische bijstand kunnen verlenen.

Bewoners van 100 woningen in de hoogbouw kunnen waarschijnlijk nog tot en met woensdag niet terugkeren naar hun huizen. Voor de komende dagen wordt opvang geregeld, liet burgemeester Koopmanschap vrijdagochtend weten.

Ongeveer 40 woningen in de hoogbouw zijn 'onklaar' verklaard. De bewoners van deze huizen kunnen ook woensdag zeker nog niet terugkeren.

In de laagbouw moet eerst een extra trappenhuis worden aangelegd. Het originele trappenhuis is bij de explosie ernstig beschadigd. Daar moeten ook nog woningen worden aangesloten op gas en elektriciteit. Pas als dat gerealiseerd is, kunnen de bewoners van de laagbouw naar huis. Of dat vandaag nog lukt is niet zeker, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De geëvacueerde bewoners kwamen vanmorgen terug bij de flat
!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief