Afbeelding

'Ik ben een juffrouw zonder lievelingetjes'

Algemeen

DIEMEN - Na 45 jaar in het onderwijs gaat juffrouw Carla van Parreren van de Sint-Petrusschool met pensioen. Vanaf 1978 werkt zij al aan de school in hartje Diemen en heeft inmiddels de kinderen van oud-leerlingen in de klas gehad. Tien jaar geleden verruilde Carla haar plekje voor groep 8 voor haar kantoor op de eerste verdieping van de school toen zij adjunct-directeur en intern begeleider werd.

"Achteraf vliegt het altijd voorbij", zegt Carla over de vele jaren voor de klas. Als kind wilde Carla al het onderwijs in en zij ging dus naar de kweekschool, zoals de Pabo in die tijd nog heette. "Ik wilde een juf worden zonder lievelingetjes, daar ergerde ik me zelf als kind al aan. Elk kind heeft iets wat erg leuk is. Mijn allereerste klas was de eerste klas op een school in Wormerveer, 42 kinderen. Ik was de enige juf tussen allemaal meesters." 

Carla werkt tot de zomervakantie en daarna nog parttime tot november. Maar het feest voor haar afscheid is deze week al. Vrijdag 6 juni is er een afscheidsreceptie in de Sint-Petrusschool van 15.00 tot 17.00 uur. Ook oud-leerlingen zijn van harte welkom.

Lees verder in DiemerNieuws.

Uit de krant