Foto: Jimmy Arkenbout
Foto: Jimmy Arkenbout

Uitgebrande auto gebruikt bij liquidatie

Algemeen

DIEMEN - Op de Amsterdamseweg in Amstelveen heeft donderdag een liquidatie plaatsgevonden. Het slachtoffer is de 39-jarige Gwenette Martha.

Rond half elf werd een brandende auto aangetroffen op de Venserweg in Diemen. Mogelijk dat dit voertuig betrokken is bij het schietincident en dat de verdachten op die plek zijn overgestapt in een ander voertuig.

Even na tien uur kwam de melding binnen dat er meerdere malen geschoten zou zijn op de Amsterdamseweg. Op de hoek van de Van Spaenstraat werd het slachtoffer aangetroffen. Hij is ter plekke overleden. Volgens getuigen waren er drie of meer daders, die in het zwart gekleed waren en gezichtsbedekking droegen.

Na de liquidatie zijn de schutters in een zwarte BMW over de Amsterdamseweg weggereden in de richting van de Kalfjeslaan.

Mensen die iets van de liquidatie, de vluchtroute of het omwisselen van de voertuigen hebben gezien, en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie.

Uit de krant