Afbeelding
Foto: archief DiemerNieuws

Stichting zoekt vrijwilligers Berkenstede

Algemeen

DIEMEN Zorgcentrum Berkenstede in Diemen heeft zorg op maat hoog in het vaandel staan. Voor nog meer persoonlijke aandacht voor de bewoners gaat Berkenstede samenwerken met Stichting Het Momentum, hét vrijwilligerscollectief dat zich inspant voor mensen met dementie in verpleeghuizen. Vanavond is er een online-info-avond van 19.00 uur tot 20.00 uur voor iedereen die geïnteresseerd is. Op woensdagavond 11 januari 2023 volgt er nog een info-avond op locatie bij Berkenstede, Berkenplein 300 in Diemen. 

Sylvia Eickholt, initiatiefnemer van Het Momentum (www.hetmomentum.nl) is al bekend met de zorgorganisatie Cordaan. Dit door de succesvolle samenwerking met verpleeghuis Beth Shalom in Amsterdam, waar nu een flink aantal Momentum-vrijwilligers wekelijks iets leuk ondernemen met ‘hun’ bewoner.
Eickholt: “Ons vrijwilligerscollectief is in 2018 ontstaan in de huiskamer van het verpleeghuis waar mijn moeder woonde. Als mantelzorger zag ik steeds weer de behoefte van veel bewoners aan meer persoonlijk bezoek, meer afleiding op maat. Al snel hadden we de eerste 15 vrijwilligers gevonden voor een persoonlijke match met een bewoner. De zingeving en sociale benadering tijdens deze wekelijkse bezoekjes van een ‘eigen’ vrijwilliger kunnen echt wonderen doen, zoals blijkt in de vijf andere verpleeghuizen in regio Eindhoven en regio Amsterdam, waar we inmiddels actief zijn met in totaal bijna 100 matches!”
Het Momentum zoekt samen met zorgcentrum Berkenstede in en rondom Diemen naar geschikte vrijwilligers die zich een uurtje per week willen inzetten. Iedereen boven de 18 jaar met empathie en geduld en die een uurtje per week tijd heeft, kan zich hiervoor aanmelden via info@hetmomentum.nl. De vrijwilligers krijgen een korte opleiding en professionele begeleiding. Zo staan ze er nooit alleen voor en hebben ze enige kennis van dementie voordat ze starten.

Na de online avond vanavond, is er woensdagavond 11 januari 2023 nog een info-avond op locatie bij Berkenstede, Berkenplein 300 in Diemen. Meer info op www.hetmomentum.nl. Aanmelden voor beide info-avonden kan via info@hetmomentum.nl, met vermelding van de datum van de gekozen avond.

Uit de krant