Afbeelding
Foto: Gemeente Diemen

Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ligt ter inzage

Algemeen

DIEMEN - Het college van B&W Diemen gaat met een milieueffectrapport (MER) een volgende stap zetten in het zoekproces naar plaatsingsmogelijkheden voor windmolens. De start van de MER-procedure begint met een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). In deze notitie staan de uitgangspunten, de te onderzoeken milieuaspecten en de wijze van onderzoek.

De NRD ligt van 23 september 2022 tot 5 november 2022 ter inzage. Binnen deze periode kunnen mensen hun reactie kenbaar maken en per post of per email naar de gemeente Diemen toesturen.
De NRD is te downloaden via diemen.nl/res (kijk onder ‘onderzoek windenergie’). Een gedrukt exemplaar kan worden opgehaald bij de servicebalie van het gemeentehuis.

Hieronder de relevante contactgegevens die kunnen worden gebruikt voor het toezenden van een reactie op de NRD:
Per e-mail:  info@diemen.nl
Per post: Gemeente DiemenD.J. den Hartoglaan 1, 1111 ZB Diemen.

Handig als mensen bij een zienswijze direct het volgende zaaknummer vermelden: zaak 2022-088312, t.b.v. zienswijze NRD wind Diemen. Zo komt uw reactie direct bij de juiste ambtenaar terecht.

De gemeente houdt op woensdag 12 oktober een informatieavond voor iedereen die nadere informatie wil over de zoeklocaties voor windturbines en de hieraan verbonden MER-procedure en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD).

De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis en duurt van 19:30 tot 21:30 uur.

Agenda
Vanaf 19:15 uur inloop
19:30 - 20:00 uur plenaire toelichting NRD
20:00 - 21:30 uur inloopavond met posters en statafels
Vanaf 20:00 kunt u dus komen en gaan zoals het u uitkomt.

Ook zonne-energie
De zoektocht naar mogelijkheden voor duurzame energie opwek in Diemen gaat niet alleen over wind maar ook over zon. Tijdens deze bijeenkomst zal er dan ook inzicht worden gegeven in de stand van zaken rond de zoekgebieden zonne-energie.

Uit de krant