Begraafplaats Rustoord.
Begraafplaats Rustoord.

Herdenkingsavond Rustoord op vrijdag 24 juni

Algemeen

DIEMEN - De traditionele herdenkingsavond op de gemeentelijke begraafplaats Rustoord aan de Weesperstraat 84 wordt op vrijdag 24 juni gehouden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

De herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd door het bestuur van de Belangenvereniging Rustoord. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van hun werk. De jaarlijkse herdenking ging de afgelopen twee jaar niet door vanwege de coronamaatregelen.
Het bestuur van Belangenvereniging Rustoord heeft een aantrekkelijk programma samengesteld. “Het belooft op 24 juni een mooie avond te worden. De Diemer Harmonie zal een muzikale bijdrage leveren en wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg zal een toespraak houden. Ook zijn wij verheugd met de aanwezigheid van het Laagland Ensemble. Zij maken met de instrumenten táracató en accordeon bijzondere muziek uit verre streken”, aldus het bestuur. Na afloop kunnen bezoekers koffie en thee drinken in de koffiekamer van de begraafplaats. Het bestuur van de Belangenvereniging Rustoord hoopt dat er op 24 juni veel belangstellenden aanwezig zijn. “Rustoord is een mooie, historische begraafplaats waar regelmatig uitvaarten plaatsvinden. Het wordt een bijzondere avond waar naar wij hopen veel mensen bij aanwezig zullen zijn.”
De begraafplaats biedt plaats aan vele gezindten. Aangelegd voor aanhangers van het toen overheersende protestantse geloof, werd in de 19e eeuw plaats ingeruimd voor katholieken en in de 20e eeuw ook voor moslims. Op de begraafplaats zijn verschillende personen van naam begraven, zoals de 18e-eeuwse geleerde Pieter Nieuwland en oud-burgemeester van Diemen jonkheer Bicker. Ook zijn er bijzondere grafmonumenten te bewonderen. Delen van begraafplaats Rustoord zijn sinds 2017 een gemeentelijk monument. Het gaat om het toegangshek, de aula en de (rechthoekige) indeling van de begraafplaats.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief