Een van de speeltoestellen in het park.
Een van de speeltoestellen in het park. Foto: Trudy Kroese

Park in Holland Park wordt zaterdag feestelijk geopend

Algemeen

De inwoners van Diemen maken zich op voor de eerste Koningsdag sinds 2019. Er is veel te doen.

DIEMEN Het park in Holland Park wordt op zaterdag 23 april feestelijk geopend. Het park is nog niet klaar.

Er zijn zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur diverse (sport)activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen ook genieten van hapjes en drankjes en muzikanten zullen voor een gezellige sfeer zorgen.

Vorig jaar is begonnen met de aanleg van het park in Holland Park. Het eerste deel van het park is klaar. Het park heeft naast veel groen, onder andere een ligweide en een voetbalveld, ook speelplekken voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Er staan op diverse plekken in het park mooie speeltoestellen. Ook zijn er bankjes in het park geplaatst.

Buurtbewoners en andere inwoners van Diemen kunnen in het park heerlijk wandelen, sporten, plaatsnemen op een van de bankjes en bijvoorbeeld picknicken. De komende maanden wordt verder gewerkt aan de inrichting van het park.

Het park vormt geen doorgaande route in Holland Park. Dat was bij het voormalige Bergwijkpark wel het geval. Het gevolg daarvan was dat mensen min of meer werden ‘gedwongen’ om ‘s avonds door het park te lopen of te fietsen. Dit leidde vaak tot een onveilig gevoel.  De situatie van het nieuwe park is anders. Fietsers en voetgangers kunnen makkelijk voor een andere doorgaande route in Holland Park kiezen. Zij hoeven dus niet in het donker door het park te gaan. De nieuwe brede school in Holland Park komt vlak naast het park te liggen. De leerlingen kunnen er in de toekomst lekker spelen en sporten. 

Het nieuwe park in Holland Park heeft nog geen naam. Het park heet voorlopig Park Zonder Naam. De gemeente organiseert in de zomer een prijsvraag voor de naam van het park.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief