Het Kleine Theater.
Het Kleine Theater. Foto: PR

Voorstellingen voor jonge kinderen op foyerpodium

Algemeen

DIEMEN Theater de Omval organiseert met ingang van 20 maart gedurende vier zondagochtenden voorstellingen voor jonge kinderen. Die voorstellingen vinden plaats op het foyerpodium (in Grand Café Blauw). Op zaterdagmiddag 19 maart is er een voorstelling van Het Laagland Ensemble en Zondagochtend met de kids is de naam van de serie voorstellingen. 

Mayke Klomp, medewerker marketing en publiciteit van Theater de Omval: “In verband met de uitbreiding en de verbouwing van De Omval is de theaterzaal waar we normaal gesproken theater en film hebben tot en met zondag 10 april gesloten. Het leek ons leuk om in plaats daarvan voorstellingen voor jonge kinderen te organiseren op het foyerpodium. Het gaat om jeugdvoorstellingen waarvoor geen groot podium nodig is. Er is ruimte voor zo’n zeventig bezoekers. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. Dit is inclusief een drankje.” 

Zondagochtend met de kids begint op 20 maart met Dikkie Dik en de taart (2+), een week later, op zondag 27 maart, is er de voorstelling Het zigeunermeisje, huilend op een steen, voor kinderen vanaf 3 jaar. De week daarna, op zondag 3 april, kunnen kinderen vanaf 4 jaar genieten van de voorstelling Pinokkio. De serie Zondagochtend met de kids wordt op zondag 10 april afgesloten met de voorstelling Pim & Pom en de beestenbende. Die voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Daarna wordt de theaterzaal weer in gebruik genomen.
In Theater de Omval blijft de zondagochtend speciaal voor de allerkleinsten, met elke zondag om 11.00 uur een kindervoorstelling of -film. “Ook voor de volwassenen hebben we een gezellig programma op het foyerpodium: muzikale ontmoetingen, georganiseerd door de Diemense muzikanten van het Laagland Ensemble. In Het Laagland Ensemble spelen Jan Rijnierse (tarógató) en Fred Abbingh (accordeon) uit Diemen traditionele muziek op traditionele instrumenten. De muziek neemt bezoekers mee naar een minder bekend melancholisch klanklandschap.” Bij elk concert wordt het podium vrijgemaakt voor een muzikale ontmoeting met onverwachte gasten: musici - bij voorkeur uit Diemen - die óók traditionele muziek spelen: uit de Balkan, uit een ander deel van Europa of ver daarbuiten.
Op zaterdag 19 maart wordt ‘de reis’ voortgezet naar Zuid-Amerika met muziek van het ensemble Los Criollos. Bij de volgende editie op zondag 24 april kunnen bezoekers genieten van Jiddische liederen en Hongaarse en Roma ballades door Di Sheyne Sisters. Op zaterdag 21 mei is er nog een editie. De middagen beginnen steeds om 15.30 uur. Kaarten voor Muzikale Ontmoetingen kosten 13,50 euro, inclusief een drankje. Tickets via www.theaterdeomval.nl.
Danny van Zuijlen, artistiek directeur van de Omval onthult dat ze deze zomer, van mei tot en met augustus, weer jeugdvoorstellingen gaan organiseren op woensdagmiddag in het Diemerbos bij House of Bird. “We zijn blij dat we na het succes van vorig jaar weer zes voorstellingen in het Diemerbos kunnen organiseren. We hopen op veel belangstelling zodat we er in de toekomst mee door kunnen gaan. Ons hart gaat sneller kloppen van openluchttheater op deze prachtige locatie.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief