Afbeelding

Klimaatalarm organiseert vanmiddag meet-and-greet met kandidaten gemeenteraad

Algemeen

DIEMEN - Klimaatalarm Diemen organiseert vanmiddag maart een meet-and-greet tussen inwoners van Diemen en de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. De bijeenkomst vindt plaats in Grand Café Blauw in Theater de Omval en duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Alle lijsttrekkers van de partijen die in Diemen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn aanwezig. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Klimaatalarm Diemen: “Wij willen van de lijsttrekkers weten wat zij gaan doen. Wat zetten zij in de aanpak van de warmtetransitie in Diemen op nummer 1? Zien zij de noodzaak daarvan in? Vanwege de alarmerende scenario’s in het nieuwste klimaatrapport IPCC Sixth Assessment-rapport? Maar ook vanwege de oorlog in Oekraïne? We weten immers dat deze oorlog gefinancierd wordt door de winning van en investering in fossiele brandstoffen. Dat gas willen we niet meer. En winning van gas in Groningen biedt geen alternatief. Wat gaan de partijen doen om werk te maken van de woningisolatie - voor huurders en voor woningeigenaren? Maken zij zich hard voor compensatie van de hoge energierekeningen voor de lagere inkomensgroepen?”

Het thema van de bijeenkomst is klimaatrechtvaardigheid.

Het programma: Opening via korte statements van de aanwezige kandidaten; 2: Daarna krijgt elke partij een tafel. Deelnemers lopen rond, schuiven aan, stellen vragen, gaan in gesprek en geven ideeën en suggesties mee; 3. Afsluiting: elke partij krijgt kort het woord over de belangrijkste bevindingen uit de meet-and-greet.

Uit de krant