Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen daalt licht

Algemeen

DIEMEN - In week 6 (van 7 februari tot en met 13 februari) zijn 848 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 5 werden 879 inwoners van Diemen positief getest. In week 4 ging het om 1.060 inwoners van Diemen.

In week 6 lieten 1.236 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 5 lieten 1.533 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekend gemaakt. 

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 6 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 6% afgenomen vergeleken met de week daarvoor. In Diemen en Ouder-Amstel werden afgelopen week vrijwel evenveel besmettingen waargenomen als de week daarvoor. In Aalsmeer namen de besmettingen toe en in de overige gemeenten namen de besmettingen af vergeleken met de voorgaande week. In de stadsdelen Centrum en Zuid van de gemeente Amsterdam werden afgelopen week meer besmettingen waargenomen vergeleken met de week ervoor. In de overige stadsdelen namen de besmettingen afgelopen week af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 18% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 55%.”

Uit de krant