Wethouder Jeroen Klaasse.
Wethouder Jeroen Klaasse.

Gemeente draagt bij aan extra begeleiding van leerlingen op school via de Flex Vloot Onderwijs Diemen

Algemeen

DIEMEN - Door de gevolgen van de coronacrisis zijn er leerlingen die het lastig hebben om de lessen op school bij te benen. Met de pilot Flex Vloot Onderwijs Diemen op de Diemense basisscholen krijgen deze leerlingen een extra steuntje in de rug. De gemeente draagt financieel bij. Onder schooltijd krijgen de leerlingen begeleiding van hbo-studenten die affiniteit hebben met basisonderwijs. 

“Een mooi initiatief van de scholen waarmee de onderwijskansen van leerlingen die het moeilijk hebben op school worden vergroot én hbo-studenten de kans krijgen om betaald ervaring op te doen in het onderwijs”, aldus wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs. De gemeente draagt bij aan de pilot met een incidentele subsidie van 75.000 euro, bekostigd uit middelen voor het onderwijsachterstandbeleid en het Nationaal Programma Onderwijs.

Flex Vloot Onderwijs Diemen

Door corona waren de scholen periodes gesloten en kregen leerlingen afstandsonderwijs of een combinatie van onderwijs op school en thuis. Ondanks alle inzet van leerkrachten, leerlingen en ouders om zo goed mogelijk onderwijs te bieden, zijn er toch leerlingen waarvoor het moeilijker is geworden om alles goed bij te benen op school.

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs is geld beschikbaar voor scholen en gemeenten voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Flex Vloot Onderwijs Diemen is gericht op alle basisscholen in Diemen en biedt extra begeleiding en instructie aan leerlingen die dat nodig hebben. Deze begeleiding wordt onder schooltijd gedaan door PABO-studenten of andere studenten met affiniteit met het onderwijs. Indien nodig krijgen zij daarvoor extra begeleiding.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief