Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen daalt opnieuw

Algemeen

DIEMEN - In week 50 (van 13 december tot en met 19 december) zijn 158 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 49 werden 184 inwoners van Diemen positief getest.

In week 48 werden 230 inwoners van Diemen positief getest.

In week 50 lieten 910 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. Een week eerder lieten 984 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekend gemaakt.

De GG Amsterdam duidt de cijfers. “In week 50 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 5% vergeleken met de week daarvoor. In Amsterdam en Ouder-Amstel bleef het aantal COVID meldingen vrijwel gelijk ten opzichte van de voorgaande week, in de overige gemeenten namen de aantal meldingen af. In de stadsdelen Oost, West, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost van de gemeente Amsterdam bleef het aantal COVID meldingen vrijwel gelijk ten opzichte van de voorgaande week, in Centrum nam het toe en in Noord nam het aantal COVID meldingen af ten opzichte de voorgaande week.”

Omikronvariant in Amsterdam

“Vanaf 2 december worden er door de GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs monsters uit de GGD-teststraten onderzocht op de nieuwe Omikronvariant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. Het percentage van besmettingen met de Omikronvariant loopt sinds 2 december op, en erg hard sinds 12 december – van ruim 3 % begin vorige week tot 48 % op maandag 21 december. Ook worden besmettingen met de nieuwe variant steeds minder gekoppeld aan een reis vanuit Afrika of een ander land. De verwachting is hiermee dat de Omikronvariant, op zeer korte termijn dominant zal zijn ten opzichte van de Deltavariant.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 7% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 20,9% ten opzichte van de voorgaande week”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief