Afbeelding
Foto: RIVM

College: Verbaal geweld en agressie tegen boa’s, toezichthouders en medewerkers Samen Veilig tijdens controles naleving coronamaatregelen

Algemeen

DIEMEN - De afgelopen periode is in winkelcentrum Diemerplein veelvuldig gecontroleerd op naleving van de coronamaatregelen. Boa’s en toezichthouders van de gemeente en de medewerkers van Samen Veilig krijgen al relatief veel te maken met verbaal geweld en agressie.

Dit laat het college van B en W weten in de nieuwe coronabrief die aan de gemeenteraad is gestuurd.

“Opvallend is dat veel mensen hun mondkapje op een verkeerde wijze dragen. Daarop worden de mensen aangesproken. Er zijn relatief weinig mensen die niet beschikken over een mondkapje. Indien men er niet over beschikte, werd een mond kapje verstrekt. Bij het aanspreken (dit betreft niet verbaliserend optreden) krijgen de Boa’s, en toezichthouders van de gemeente en de medewerkers van Samen Veilig al relatief veel te maken met verbaal geweld en agressie. Nu de stap naar verbaliserend optreden wordt gezet, is er ondersteuning van de politie om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen. Ook zijn diverse winkeliers aangesproken op niet volledige dan wel niet correcte naleving van de coronamaatregelen. Bij het zwembad en bij SV Diemen zijn inmiddels door de gemeente ingehuurde toezichthouders ingezet voor de controle op de coronamaatregelen. Vorige week woensdag heeft een toezichthouder in het zwembad helaas met grof fysiek geweld te maken gehad. De verdachte is aangehouden en er is aangifte gedaan. Daarnaast wordt aan betrokkene een zwembad en/of gebiedsverbod opgelegd. Voor zover de controles nu laten zien zijn de meeste locaties dicht om 17.00 uur.  Aankomend weekend zullen de horeca en de overige niet essentiële winkels weer gecontroleerd worden op sluitingstijden en naleving van de overige coronamaatregelen”, aldus het college.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief