Bert Timmer.
Bert Timmer. Foto: Rosanne Eijzinga

VVD presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

DIEMEN - De Diemense VVD heeft op 9 november 2021 de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De top 6 van de lijst is een mix van ervaring, leeftijden, wijken en nieuw talent.

Fractievoorzitter Bert Timmer is al eerder benoemd tot lijsttrekker. Samen met Johan Jägers zit hij nu al in de gemeenteraad. Hoogste nieuwkomer is Veerle Voermans op nummer 2. In het dagelijkse leven werkt zij op het ministerie van Financiën en woont in Holland Park. Hans Dijksman was eerder D66-stadsdeelraadslid in Amsterdam-West maar kiest nu voor de Diemense VVD. Hans is werkzaam in het sociaal domein, staat op plaats 4 en woont in Diemen-Zuid. Op plaats 5 en 6 staan jonge talenten Sarko Adbulrahman en Koen van Dijk. Sarko is werkzaam bij de GGD en pakt straks zijn studie weer op. Koen werkt bij de Stichting Onderwijsgeschillen. Sarko woont in Diemen-Zuid en Koen in Holland Park. Lijstduwer is Brigitte Wielage. Zij zet zich al jarenlang in voor een beter Diemen, maar gaat in maart de raad verlaten. 

De VVD wil de zelfstandigheid en het intieme karakter van Diemen behouden zodat het in Diemen goed wonen en leven is. Daarom zet de VVD in op het vergroten van de veiligheid, op meer handhaving, op meer woningen maar met behoud van het groen in de wijken. Op een haalbare en betaalbare energietransitie. En vooral op een gemeentebestuur dat de Diemenaren serieus neemt en luistert. De komende maanden gaan de VVD-kandidaten op pad om de Diemenaren er van te overtuigen dat we Diemen met elkaar maken.

De volledige lijst ziet er als volgt uit:

1.  Bert Timmer, lijsttrekker

2.  Veerle Voermans

3.  Johan Jägers

4.  Hans Dijksman

5.  Sarko Abdulrahma

6.  Koen van Dijk

7.  Cor Jabaaij

8.  Meint Waterlander

9.  Frans Mulder

10.  Brigitte Wielage

Uit de krant