Afbeelding
Foto:

Aantal coronabesmettingen in Diemen loopt weer op

Algemeen

DIEMEN - In week 39 (van 27 september tot en met 3 oktober) zijn 21 inwoners van Diemen bij een GGD-testlocatie positief getest op het coronavirus. In week 38 ging dit nog om 11 inwoners van Diemen.

In week 39 lieten 300 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 38 lieten 340 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

In week 37 werden 35 inwoners van Diemen positief getest. In week 36 ging het om 43 inwoners van Diemen.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers “In week 39 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. Het aantal coronameldingen steeg de afgelopen week in Uithoorn en Diemen ten opzichte van de week ervoor. In de overige gemeenten bleef het vrijwel gelijk. In Amsterdam daalde het aantal coronameldingen afgelopen week in de stadsdelen Centrum, Oost en Zuid. In de stadsdelen Noord en West nam het aantal coronameldingen toe en in de overige stadsdelen was het aantal vrijwel gelijk aan de week ervoor.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 14% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 7,8%.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief