Afbeelding

Vrijwilligers knappen schoolplein van de Kersenboom op

Algemeen

DIEMEN - De speelplaats van brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep is opgeknapt. Toegewijde ouders van leerlingen, kinderen en buurtbewoners hebben vrijdag de handen uit de mouwen gestoken. Zij deden naar aanleiding van Burendag 2021.

Kale boomspiegels zijn voorzien van verse aarde, geleverd door de gemeente Diemen. Wintergroene planten, bloemen en bodembedekkers wisselen elkaar af én zorgen voor een kleurrijk aanzicht het hele jaar rond. Dankzij de expertise en tips van marktkoopman Niels van Sander van Soeren Tuinplanten.

De Kersenboom heeft weer een b(l)oeiend schoolplein én daar blijft het niet bij. Deze enthousiaste groep blijft het schoolplein samen met school en de buitenschoolse opvang onderhouden. Ook worden nieuwe plannen gesmeed. 

De ambities zijn groot. Mogelijkheden worden verkend met het doel om het schoolplein nog aantrekkelijker te maken voor kinderen en leerkrachten. Het plein kan in de toekomst gaan dienen als buitenlokaal en biedt mogelijkheden tot natuureducatie. De kinderen kunnen dan ontdekken hoe iets groeit en kunnen zich verwonderen over een grote hoeveelheid bloemen. 

Ook wordt er nagedacht over het effect van klimaatverandering op het schoolplein. Zodat de kinderen een prettige omgeving hebben die bestand is tegen het extreme weer. Zo is er meer behoefte aan schaduwrijke plekken waar verkoeling gezocht kan worden tijdens hete, droge dagen. Ook waterberging voor de planten is een van de opties. 

Kortom, tijdens Burendag is een eerste stap gezet om het schoolplein van de Kersenboom klaar te maken voor - het klimaat van - de toekomst.

Deze dag werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Oranjefonds om gezamenlijk buurten leuker, socialer en veiliger te maken. 

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant