Afbeelding
Foto: Pixabay

Lichte toename coronabesmettingen, veel meer testen

Algemeen

DIEMEN - In week 36 (van 6 tot en met 12 september) zijn 38 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 35 waren dat er 35.

In week 36 hebben 554 inwoners van Diemen zich laten testen bij een GGD-testlocatie. In week 35 lieten 335 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijft uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 36 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn nam het aantal meldingen licht toe, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen licht af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in de stadsdelen Centrum, Oost en Zuid en in de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 11% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 9,5%. In de gemeente Ouder-Amstel werd afgelopen week minder getest als de week ervoor, in de gemeente Aalsmeer werd afgelopen week vrijwel evenveel getest als de week ervoor en in de overige gemeenten werd afgelopen week meer getest. Binnen de gemeente Amsterdam werd in stadsdeel Nieuw-West vrijwel evenveel getest als vorige week en steeg het aantal testen in alle overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief