Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen afgenomen

Algemeen

DIEMEN - Er zijn vorige week minder inwoners van Diemen positief op corona getest dan in de week ervoor. In week 33 (van 16 tot en met 22 augustus) zijn 35 inwoners van Diemen positief op corona getest. In week 32 werden 53 inwoners van Diemen positief getest.

In week 33 lieten 301 inwoners van Diemen zich bij een GGD-testlocatie op corona testen. In week 32 lieten 288 inwoners zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekend gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 33 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeente Amsterdam nam het aantal meldingen toe, in de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in de stadsdelen Zuidoost, Centrum en West, bleef het vrijwel gelijk in stadsdeel Oost en in de overige stadsdelen nam het aantal meldingen toe.”

“Het aantal inwoners van Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 11% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 16,1%. In de gemeente Aalsmeer werd afgelopen week ongeveer evenveel getest als de week ervoor en in de overige gemeenten nam het aantal testen toe. Binnen de gemeente Amsterdam daalde het aantal testen in stadsdeel Zuidoost en werd in de overige stadsdelen een toename in testen waargenomen”, aldus de GGD Amsterdam.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief