Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen stijgt weer

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat positief is getest op het coronavirus is in week 32 (van 9 tot en met 18 augustus) fors gestegen. In week 32 werden 59 inwoners van Diemen positief getest. In week 31 ging het om 37 personen. In de weken daarvoor liep het aantal besmettingen in Diemen terug.

In week 32 hebben 325 inwoners van Diemen zich laten testen. In week 31 lieten 342 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekend gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 32 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 4% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel nam het aantal meldingen licht toe en in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen toe in het stadsdeel Nieuw-West. In de stadsdelen Noord en Zuidoost nam het aantal meldingen zeer licht toe. In de overige stadsdelen nam het aantal meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 12% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 16,7%. In de gemeente Uithoorn nam het aantal testen toe en in de overige gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in aantal testen waargenomen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant