Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen gehalveerd

Algemeen

DIEMEN - In week 30 (van 26 juli tot en met 1 augustus) zijn 62 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 29 waren dit er 121.

In week 30 hebben 502 inwoners van Diemen zich laten testen op het coronavirus. In week 29 lieten 796 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekend gemaakt.

De GGD in Amsterdam duidt de cijfers: “In week 30 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 45% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen af en alle gemeenten bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen. Stadsdeel Zuidoost bevond zich binnen het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’ en de overige stadsdelen bevonden zich binnen het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 36% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 15,2%. In alle gemeenten nam het aantal testen af. Binnen de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen”, aldus de GGD Amsterdam.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief