Afbeelding

Diemer Taekwondo-ka gaat voor WK 2013

Algemeen

DIEMEN - Mattho Mandersloot (17) uit Diemen droomt van meedoen aan de Wereldkampioenschappen Taekwondo Poomsae in 2013. Hij moet zich daarvoor kwalificeren op internationale toernooien en mag meedoen aan een trainingskamp in Zuid-Korea bij dé grootmeester. Dat kost veel geld, maar door hard werken en crowdfunding lijkt hij zijn droom te kunnen waarmaken.

Mattho beoefent de sport sinds zijn zevende. Hij begon in een kleine buurtsportschool in Amsterdam, waar hij nu nog steeds traint. "Net als Karate Kid in de film eigenlijk. Ik heb twee keer het NK gewonnen en drie keer het open NK. Het afgelopen jaar heb ik me meer moeten focussen op school om mijn eindexamen te halen aan het Barlaeus Gymnasium, maar nu ga ik een jaar helemaal voor de sport."
Mattho werkte de afgelopen maanden dubbele diensten in een restaurant om zijn droom waar te kunnen maken. Het trainen nog langer combineren met werken is niet mogelijk, dus zette Mattho een crowdfundingactie op. De teller staat al boven de € 5.000,- waarmee de trainingsstage in Zuid-Korea bij elkaar is gespaard, maar voor de toernooien is nog meer geld nodig. Doneren kan nog steeds. Meer informatie over de crowdfundingacie van Mattho is te vinden op www.4just1.com/project/172. 

Lees meer in DiemerNieuws van 8 november.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief