Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen stabiel

Algemeen

DIEMEN - In week 21 (van 24 mei tot 30 mei) zijn 32 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 20 waren dat er 33. In week 21 hebben 332 inwoners van Diemen zich laten testen bij een GGD-testlocatie. In week 20 lieten 398 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt. 

De GGD in Amsterdam licht de cijfers toe. “In week 21 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 21% vergeleken met de week daarvoor. De daling was te zien in alle gemeenten, behalve Diemen, waar het aantal meldingen min of meer gelijk bleef. Ouder-Amstel, Amstelveen, en Uithoorn bevinden zich op het risiconiveau ‘Zorgelijk’. De overige gemeenten bevinden zich op het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen en bevinden alle stadsdelen zich op het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 14% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag bleef rond de 8%. In Ouder-Amstel werd de afgelopen week een lichte toename in testen waargenomen en in de overige gemeenten werd afgelopen week minder getest vergeleken met de week ervoor. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant