Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen fors afgenomen

Algemeen

DIEMEN - In week 19 (van 10 mei tot en met 16 mei) zijn 38 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 18 werden 99 inwoners van Diemen positief getest.

In week 18 hebben 475 inwoners van Diemen zich laten testen bij een GGD-testlocatie. In week 18 lieten 720 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD in Amsterdam vanmiddag heeft bekendgemaakt.

De GGD in Amsterdam duidt de cijfers: “In week 19 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 42% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen af. Gemeente Aalsmeer bevond zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich boven risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen en bevonden alle stadsdelen zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 25% lager ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 9,8%. In alle gemeenten werd afgelopen week minder getest.Ook in de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een afname in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD.

Uit de krant