Afbeelding
Foto ter illustratie: Pixabay

Protestwandeling gaat toch door, Amsterdam komt terug op besluit

Algemeen

DRIEMOND/DIEMEN - Windalarm Amsterdam laat weten dat de protestwandelingen tegen de windturbines van morgen (zaterdag 1 mei) toch doorgaan. Volgens Ad Grool van Windalarm heeft de Veiligheidsdriehoek Amsterdam zich gisteravond bedacht na een vergadering van stadsdeel Zuidoost en is het verbod daarom ingetrokken.  

Dat betekent dat er morgen drie wandelingen zijn als protest tegen de zoekgebieden voor windturbines in deze streek. Vrijwel heel Amsterdam Zuidoost, maar ook Driemond, Abcoude, het Geingebied, Weesp en Diemen krijgen volgens Windalarm te maken met overlast als deze windmolens er komen.  

Sommige beoogde locaties zijn op 350 tot 600 meter van een woonwijk, terwijl de Europese norm minimaal 1500 meter is. Bezorgde bewoners vrezen gezondheidsschade aan mens, dier en natuur. Amsterdam gaat in mei beslissen waar de windturbines daadwerkelijk komen.

De wandeling in/door Driemond is op zaterdag 1 mei en start om 11.00 uur bij de groene klapbrug in Driemond. Een tweede wandeling naar Amsterdam-Zuidoost start diezelfde dag om 13.00 uur bij de Geinbrug (kruising N236 Driemond). Een derde wandeling start om 13.00 uur bij Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Van 12.00 tot 13.30 uur is er morgen bovendien een manifestatie op het plein Jaargetijden in Driemond, waarbij verschillende sprekers en politici hun opwachten zullen maken. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief