Afbeelding
Foto: Gerrit Alink.

Bouw Holland Park West begonnen

Algemeen

DIEMEN - Vandaag is gestart met de bouw van de eerste fase van nieuwbouwproject Holland Park West (Xplore) in Diemen. Maar liefst 962 palen gaan in deze fase de grond in. 

Lex Scholten, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Diemen, directeur projecten Edward Zevenbergen van de ontwikkelcombinatie BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Rutger Veldhoen, adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Midden West waren aanwezig bij deze bijzondere mijlpaal.

In Holland Park West wordt eerst gestart met de bouw van de parkeergarage voor fase 1 & 2. Deze garage vormt de fundering voor de daarboven gelegen school en woningen. Er is straks sprake van een autoluwe, duurzame wijk die groen en kindvriendelijk is, met aantrekkelijke verblijfsruimte om zo ‘ontmoetingen’ onder buurtbewoners en bezoekers te stimuleren.

Programma Holland Park West

In deze nieuwe buurt worden gefaseerd 716 woningen gebouwd, die variëren in (sociale en middeldure) huur en koop, en in groottes, hoogtes en vormen, met diverse (maatschappelijke) voorzieningen. In deze eerste fase wordt ook een brede school gebouwd. De hele wijk wordt zeer duurzaam aangelegd; zo worden zonnepanelen geplaatst, ecologische maatregelen genomen en worden de woningen en voorzieningen uitgerust met WKO. Dit is Warmte-Koude Opslag die zorgt voor aardgasvrije verwarming en verkoeling.

Een groene wijk

Het groen in het midden van de wijk loopt via zachte overgangen over in de binnenhoven tussen de woonblokken. De besloten, natuurlijke omgeving stimuleert spelen, ontdekken en ontmoeten. Vanaf de verspringende terrassen van de school midden in het plan is er uitzicht over het groene hart van de wijk en het schoolplein met schooltuin. Voor het ontwerp tekenden Mecanoo architecten en Boom! Landscapes. De oplevering van de wijk is gepland voor 2025.

Wie interesse heeft om in deze wijk te komen wonen, kan zich nu al inschrijven als belangstellende via de projectwebsite: www.nieuwbouw-xplore.nl. De start van de verkoop staat gepland voor net na de zomer van 2021. Wie geïnformeerd wil worden over de voortgang van de bouw en/of een melding wil doorgeven van mogelijke hinder voor de directe omgeving kan terecht op de website van ontwikkelende bouwer Dura Vermeer: www.hollandparkwest.nl.

Uit de krant