Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen gedaald, minder inwoners lieten zich testen

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat in week 11 (van 15 tot en met 21 maart) positief is getest op het coronavirus is lager dan in week 10. In week 11 werden 40 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus, in week 10 waren dat er 56.

Het aantal inwoners van Diemen dat zich in week 11 liet testen bij een GGD-testlocatie was aanzienlijk lager dan in week 10. In week 11 lieten 778 inwoners van Diemen zich testen, in week 10 waren dat er 936.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vandaag heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 11 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 17% vergeleken met de week daarvoor. In Uithoorn en in Diemen nam het aantal meldingen af, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. De gemeenten Amsterdam en Diemen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’. Binnen Amsterdam bleef het aantal meldingen vrijwel gelijk in stadsdeel Centrum, in de overige stadsdelen nam het aantal meldingen toe. Nieuw-West bevond zich boven het risiconiveau ‘Zeer Ernstig’, de overige stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen is met 8% toegenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is met 7,4% licht gestegen. De grootste toename in testen werd waargenomen in Ouder-Amstel omdat een van de testbussen van de GGD zich had verplaatst van Diemen naar Ouder-Amstel. Dit leidde tot een afname van het aantal testen in Diemen. Verder bleef het aantal testen in Uithoorn vrijwel gelijk en werd er een toename in testen in de overige gemeenten waargenomen. In de gemeente Amsterdam bleef het aantal testen in stadsdeel Centrum vrijwel gelijk en werd in de overige stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant