De coronatestbus stond vorige week in Diemen-Zuid.
De coronatestbus stond vorige week in Diemen-Zuid.

Aantal coronabesmettingen is vorige week toegenomen

Algemeen

DIEMEN - In week 8 (van 22 februari tot en met 28 februari) zijn 69 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Een week eerder waren dit er 45. Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist heeft bekendgemaakt.

In week 6 lag het aantal inwoners van Diemen dat positief was getest op 29.

Het besmettingscijfer in week 8 was 221 per 100.000 inwoners. Een week eerder was het besmettingscijfer 144 per 100.000 inwoners. 

In week 8 hebben 841 inwoners van Diemen zich laten testen. In week 7 lieten 706 inwoners zich testen.

Het aantal testen in week 8 en week 7 lag veel hoger dan in week 6: toen lieten 298 inwoners van Diemen zich testen. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van de coronatestbus in Diemen. De bus stond vorige week bij winkelcentrum De Kruidenhof in Diemen-Zuid. In week 7 stond de bus voor het gemeentehuis. In die week was de coronatestbus op maandag gesloten vanwege het slechte weer.

De coronatestbus staat deze week en volgende week voor het gemeentehuis. In de bus kunnen inwoners van Diemen met lichte klachten zich gratis en zonder afspraak laten testen op corona. De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 8 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 11% vergeleken met de week daarvoor. In Aalsmeer nam het aantal meldingen af, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. Alle gemeenten bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen licht af in stadsdeel Nieuw-West, Zuidoost en West. In de overige stadsdelen nam het aantal meldingen toe. Alle stadsdelen bevonden zich boven het risiconiveau ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen is met 27% toegenomen ten opzichte van de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag is afgenomen naar 7,1%. In alle gemeenten is het aantal testen toegenomen met de grootste toename in Diemen waar de mobiele testbus van de GGD werd ingezet. In de gemeente Amsterdam werd in alle stadsdelen een toename in testen waargenomen. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant