Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen loopt weer op

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat in week 5 (van 1 tot en met 7 februari) positief is getest op het coronavirus is gestegen in vergelijking met week 4. In week 5 werden 43 inwoners van Diemen positief getest, in week 4 ging het om 29 inwoners van Diemen. In week 3 waren dit er 36.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekendgemaakt.

Hiermee is de dalende trend doorbroken.

Het besmettingscijfer in Diemen was in week 5 138 per 100.000 inwoners. Dit cijfer was in week 4 93 per 100.000 inwoners.

Er hebben zich in week 5 320 inwoners van Diemen laten testen. In week 4 lieten 378 inwoners van Diemen zich testen.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 5 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 7% gedaald vergeleken met de week daarvoor. Het aantal meldingen binnen onze veiligheidsregio nam toe in Aalsmeer en Diemen, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen af. Afgelopen week zijn op basis van het OMT-advies de waardes van de risiconiveaus aangepast. Ouder-Amstel en Amstelveen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’, de overige gemeenten bevonden zich tussen ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’.”

“Binnen Amsterdam bleef het aantal meldingen gelijk in stadsdeel Zuid, werd een toename gezien in Noord en Oost, en een afname in de overige stadsdelen. Stadsdeel Centrum bevond zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’, Zuid en West bevonden zich net boven risiconiveau ‘Ernstig’ en de overige stadsdelen bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Ernstig’ en ‘Zeer Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week gemiddeld per dag bij een GGD-testlocatie heeft laat testen is licht gestegen vergeleken met de week daarvoor. Afgelopen zondag 8 februari kon er niet getest worden vanwege het noodweer. Het percentage testen met een positieve uitslag is licht afgenomen. In alle gemeenten is een afname in testen waargenomen.”

“In de gemeente Amsterdam is in de stadsdelen Oost en Noord een toename in testen waargenomen. De toename in Noord is het gevolg van de inzet van een mobiele testbus van de GGD in dit stadsdeel. In de overige stadsdelen nam het aantal testen af. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen.”

“Zondag 8 februari waren de testlocaties gesloten vanwege de code-roodmelding van het KNMI. Hierdoor ligt het totaal aantal testen in week 5 lager, maar per dag lag het gemiddeld in de dagen dat we open waren wat hoger. Voor de berekening van de feitelijke trend zijn voor beide weken enkel de testen van maandag tot en met zaterdag met elkaar vergeleken”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant