Het Atelier.
Het Atelier.

Basisscholen van Stichting Florente gaan pas dinsdag open in verband met weersverwachting

Algemeen

DIEMEN - De basisscholen van Stichting Florente in Diemen gaan pas dinsdag weer open. Dit schrijft directeur-bestuurder Hans Ploeg in een brief aan de ouders van de leerlingen van de scholen.

Het betreft de basisscholen Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom.

Hans Ploeg schrijft in de brief dat er vandaag druk overleg is geweest binnen het BBO in Amsterdam en Diemen over de vraag of het verantwoord is om de scholen maandag te openen.

Het BBO is de vereniging van schoolbesturen van het Primair Onderwijs en het Speciaal Onderwijs te Amsterdam 

“De berichten in de media geven al aan dat veel scholen morgen een dag dicht blijven. Gelet op de huidige verkeerssituatie en de onzekerheid over het opstarten van het openbaar vervoer en de situatie op de wegen, is het op dit moment onvoorspelbaar of de leerkrachten morgen op tijd en veilig op school kunnen zijn. Tevens roept Rijkswaterstaat op om morgenochtend niet de weg op gaan. Het is voor iedereen van belang dat we hierover op tijd een besluit nemen zonder dat we precies weten hoe het weer zich verder gaat ontwikkelen. Vanmiddag hebben we in overleg met de directeuren het besluit genomen dat alle scholen van Florente morgen nog een dag dicht blijven. Tevens vragen de nieuwe corona-regels van de scholen om leerlingen van verschillende groepen niet te mengen. Hierdoor kan de noodopvang voor de kinderen ook geen doorgang vinden. Dit besluit geldt vooralsnog alleen voor morgen 8 februari”, schrijft Ploeg in de brief. 

Uit de krant