Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt opnieuw af

Algemeen

DIEMEN - Het aantal inwoners van Diemen dat in week 4 (25 tot en met 30 januari) positief is getest op het coronavirus is opnieuw afgenomen. In week 4 werden 22 inwoners van Diemen positief getest. In week 3 waren dit er nog 36.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vandaag heeft bekendgemaakt.

In week 2 werden 47 inwoners van Diemen positief getest en in week 1 betrof net 61 inwoners van Diemen.

Het besmettingscijfer in week 4 was 70 per 100.000 inwoners. In week 3 was het besmettingscijfer 115 per 100.000 inwoners.

Het aantal inwoners van Diemen dat zich in week 4 bij een GGD-testlocatie heeft laten testen was 395. In week 3 lieten 375 inwoners van Diemen zich testen.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 4 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland met 17% gedaald vergeleken met de week daarvoor. Het aantal meldingen binnen onze veiligheidsregio nam af in alle gemeenten, behalve in Ouder-Amstel waar het aantal meldingen licht toenam. Alle gemeenten bevonden zich tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’. Binnen Amsterdam werd een afname gezien in alle stadsdelen; deze bevonden zich allemaal tussen de risiconiveaus ‘Zorgelijk’ en ‘Ernstig’.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich bij een GGD-testlocatie heeft laten testen is afgenomen met 5% ten opzichte van vorige week. Het percentage testen met een positieve uitslag is ook licht afgenomen. De mobiele testbus van de GGD was afgelopen week aanwezig in Aalsmeer waardoor er een toename in testen is waargenomen in deze gemeente. Ook in Diemen werd een toename in testen gezien, in de overige gemeenten is een afname in testen waargenomen. In de gemeente Amsterdam leidde de inzet van mobiele testbussen van de GGD tot een gelijk aantal testen in stadsdeel West en een toename in testen in stadsdeel Noord ten opzichte van de week ervoor. In de overige stadsdelen nam het aantal testen af. Er worden relatief minder mensen getest in Nieuw-West en Zuidoost in vergelijking met de overige stadsdelen”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant