Het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.
Het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Maatregelen moeten wachttijd voor zwemlessen korter te maken

Algemeen

DIEMEN - Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is sinds half december gesloten. Een gevolg hiervan is dat de wachtlijst voor zwemlessen verder groeit.

De exploitatie van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran heeft zich de laatste jaren positief ontwikkeld. Vooral het zwembad heeft gezorgd voor een toename van de inkomsten.

Jos Muller, manager Sportbedrijf van de gemeente, en Paula van der Pouw, coördinator van het sportcentrum, vertellen over de ontwikkelingen. Van der Pouw geeft ook 18 uur per week zwemles.

Om recreatief zwemmen en het gebruik van het sportcentrum voor verenigingen mogelijk te maken, draagt de gemeente geld bij. De afgelopen jaren is het bedrag dat de gemeente moet bijleggen veel lager geworden dan een jaar of acht geleden. Muller: “Wij hebben een aantal jaren geleden een aantal maatregelen genomen om het exploitatietekort terug te dringen. Wij zijn de zwemlessen anders gaan organiseren. Ook op de tijden dat er zwemlessen worden gegeven kunnen recreanten in een deel van het zwembad baantjes trekken en is er meer belangstelling voor aquafit-activiteiten. Ook zijn wij veel meer activiteiten gaan organiseren, zoals extra cursussen in de vakantieperiodes en de wekelijkse kinderdisco op de vrijdagavond. De kinderdisco’s trokken in de periode dat wij nog open waren heel veel publiek.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant