Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie arresteert vier verdachten van straatroof in Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur op de Middenweg in Amsterdam vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij een straatroof hebben gepleegd op de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid.

De politie kreeg vrijdagavond rond 19.00 uur een melding binnen van een gewapende straatroof op de Bergwijkdreef in Diemen. Het slachtoffer had via een verkoopsite een afspraak gemaakt om een telefoon te verkopen. Toen de twee elkaar ontmoetten voor een appartementencomplex en het slachtoffer zijn telefoon overhandigde, liet de koper geen geld zien, maar een vuurwapen. De man bedreigde het slachtoffer en schoot vervolgens met het vuurwapen in de lucht. 

De verdachte vluchtte de Bergwijkdreef op in de richting van een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats. Hier stapte de verdachte in.

Het slachtoffer wist een goede omschrijving van de verdachte en het kenteken van de auto door te geven aan de politie.

Meerdere politie-eenheden gingen op zoek naar het voertuig en rond 20.00 uur werd de auto aangetroffen op de Middenweg ter hoogte van de Kruislaan. De politie hield de vier inzittenden aan. De verdachten zijn vier Amsterdammers in de leeftijden van 16 tot 20 jaar oud.

De recherche onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen of mensen die over camerabeelden beschikken contact op te nemen via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief